Záver a naše riešenie

20.11.2011 19:59

Záver:

 Najskôr splesnel domáci chlieb v mikroténovom sáčku, po deviatich dňoch v kabinete. Najneskôr začal plesnieť pšeničný ražný chlieb v mikroténovom sáčku, až po trinástich v sklade. Najskôr vyschol domáci chlieb v papierovom sáčku, po dvoch dňoch v kabinete. Najneskôr stvrdol pšeničný ražný chlieb v papierovom sáčku, po deviatich dňoch v sklade. Najdlhšie mäkký ostal chlieb v mikroténovom sáčku, nestrvdol ani po dlhšej dobe. Len bohužiaľ oplesnel. Bez plesne bol dlhšie chlieb, ktorý bol uskladnený v chladnejšom a vlhkejšom prostredí.Domáci chlieb je bez konzervačných látok a jeho trvanlivosť je oveľa nižšia ako pri pšenično ražnom chlebe, ktorý bol kúpený.

 

Riešenie:

Našim riešením je chlebník s termostatom, ktorým by sa dala  nastavovať teplota a vlhkosť vzduchu, aby chlieb vydržal čo najdlhšie. Na meranie by sme mohli použiť robota so zapojenými senzormi teploty a vlhkosti.